Veiligheid binnen je bedrijf

Als werkgever ben je verantwoordelijk voor veilige werkomstandigheden binnen de onderneming. Je wilt ervoor zorgen dat in geval van calamiteiten zowel jijzelf als je werknemers weten hoe er adequaat gehandeld kan worden. Een veiligheidstraining stelt je medewerkers in staat om snel te handelen in geval van brand en indien nodig eerste hulp te verlenen.

Hoe bevordert een veiligheidstraining de arbeidsomstandigheden?

Door het volgen van een veiligheidstraining worden werknemers zich meer bewust van de mogelijke gevaren op de werkvloer. Veiligheidstrainingen leveren een belangrijke bijdrage als het gaat om het nemen van preventieve maatregelen die het aantal (bijna) ongevallen verlagen. Vaak zijn bedrijfsongevallen het resultaat van onveilig en ondoordacht handelen. De verschillende veiligheidstrainingen zijn er op gericht om je medewerkers een ander inzicht te geven in vaak eenvoudige maatregelen die veel ellende kunnen voorkomen. Beschermende kleding, hoe te handelen in geval een brand en het gebruik van een AED.

Uitgebreid netwerk van hoogwaardige trainingslocaties

Veiligheidstrainingen worden door G4S op verschillende trainingslocaties verspreid over het hele land aangeboden. Zo is er altijd een locatie bij jouw onderneming in de buurt. Je werknemers die een cursus en/of training volgen zijn zo weinig reistijd kwijt en op de aangeboden locaties worden levensechte handelingen gesimuleerd. Ideaal want de geleerde theoretische kennis wordt direct in praktijkervaring omgezet. De instructeurs die de trainingen geven doen dit dagelijks met veel inzet en ervaring, mede door de inzet van zogenaamde lotusslachtoffers krijgen je werknemers de optimale gelegenheid om het toepassen van EHBO handelingen goed te oefenen. De meeste trainingen duren doorgaans een of meerdere dagen. Alle locaties zijn voorzien op pauzes en hebben een restaurant waar geluncht kan worden. Dranken als koffie en thee zijn gedurende de training beschikbaar.

 

 

Comments are closed.